Celkem jiná Gabriela Gunčíková

Dostal jsem tip na jedno prý zajímavé rockové album. Ptám se: O co jde? Gabriela Gunčíková. To jméno jsem již dříve zaregistroval, ale jen v souvislosti, že jde o finalistku Česko-Slovenské SuperStar. A o velmi hezkou slečnu 🙂 Ale její muziku jsem prakticky neznal a koukal jsem na ní tak nějak skepticky skrz prsty. No ale nakonec jsem se zaposlouchal do desky Celkem jiná, která vyšla již v roce 2013.

Nejsem sice žádný rockový specialista, raději si poslechu popovější věci, ale toto album mě celkem zaujalo. Zprvu jsem měl strach, že půjde o desku jednoho hitu, nechtěl jsem proto vyhodit oknem asi tři stovky, a tak v tomto případě (stydím se za to) posloužil jako zdroj internet. Musím také přiznat, že po prvním poslechu jsem úplně nadšený nebyl, a v ten moment jsem byl rád, že jsem desku nekupoval. Ale při druhém poslechu se mi začalo album líbit, a moc. Gabriela má vážně pěkný hlas. Po několikátém přehrání jsem se rozhodl, že si desku nakonec koupím, nechci být za piráta. Ve formě mp3 vychází na rozumných 200 Kč, já ovšem preferuji klasické CD.

Gabriela Gunčíková - Celkem jiná

Nebudu tu přepisovat všude přítomný tracklist, kdo bude mít zájem, jistě si jej najde. Deska obsahuje 10 českých písní, a pěkné jsou skoro všechny, jako slabší bych hodnotil pouze jednu jedinou skladbu. Jako negativum však vidím celkovou délku desky, která jen lehce přesahuje 35 minut. To je však dnes bohužel poměrně časté, a to nejen u českých interpretů.

Celkem jiná je již druhé album Gabriely Gunčíkové, první neslo název Dvojí tvář a bylo více popové, také jsem ho již slyšel, ale toto „nové“ mi připadá lepší. Docela by mě zajímaly statistiky prodejnosti obou alb.

Tak pokud právě nevíte, co nové si poslechnout, tak máte tip. Pokud vám nevadí rock, tak určitě stojí za poslech. Doufám, že Gabriela brzy vydá své třetí album, už se na něj docela těším.


Napsat komentář

(*) = povinné pole

(číslicí) (*)