Okresní přebor – Skutečně poslední zápas?

Po delší době jsem opět finančně podpořil českou kinematografii svou návštěvou v biografu. Tu čest mělo filmové zpracování oblíbeného seriálu Okresní přebor. Seriál se mi v televizi hodně líbil, proto jsem se na legendárního trenéra s licencí Pepíka Hnátka velmi těšil. Zároveň jsem měl i malou obavu, abych neodcházel s kina se zklamáním. Dobrých českých filmů se v poslední době moc nenatočilo, převážně se točí pro peníze (což chápu), ale v některých případech je to až moc vidět! Zklamání se nedostavilo.

Film zcela naplnil mé představy, mnohokrát rozesmál celé kino a ani jsem si nevšiml, že by někdo odešel 🙂 Vyzdvihovat silné stránky nebudu, je jich moc a určitě bych na něco zapomněl. Možná jen zmíním, a budu tak citovat mnoho dalších pisálků, excelentní výkon Miroslava Krobota. Teď si nedokážu představit, že by roly Josefa Hnátka měl hrát někdo jiný. V tomto směru dokonalé!

Teď tedy pár výhrad. Ve filmu je na můj vkus až příliš vulgarismů. Ale přiznejme si, ono se dnes takhle skutečně mluví, a to nejen na vesnici kde se hraje okresní přebor. Na plátně tak vidíme vlastně jen obraz reality. To je trochu smutné. Další výhradu bych měl k postavě Jiřího Luňáka (Ondřej Vetchý). Záměrně píšu k postavě kapitána mužstva, protože pan Vetchý ji zahrál skvěle, ale scénář nebyl bez chyby. Možná jsem seriálovou postavu plně nepochopil, nebo zde ve filmu dostala novou „vlastnost“, která mi k ní moc nesedla.

Celkově mám ale z filmu velmi dobrý pocit a dávám mu 9 bodů z deseti. Film je po pár dnech v kinech divácky i komerčně úspěšný a tak si myslím, že to nebyl poslední zápas Pepíka Hnátka, a že brzy dočkáme dalšího pokračování. Otázkou jen zůstává, kam budou autoři další děj situovat a směrovat. Určitě zajímavou variantou by byl další prequel.


Napsat komentář

(*) = povinné pole

(číslicí) (*)