Ohlasy na Londýn

Čtyři roky uběhly jak voda a opět tu máme Olympijské hry. Ani se mi nechce věřit, že už je to taková doba co byla Olympiáda v Pekingu. Peking byl sice fajn, ale Londýn bude určitě ještě lepší 🙂 Má k tomu totiž skvělé předpoklady, pro mě jako pasivního diváka je ohromné plus, že se koná v Evropě. Londýn má sice oproti Praze také časový posun, ale je to pouhá hodina a ta je zanedbatelná. Mohu tak spoustu soubojů a závodu sledovat v přímém přenosu a nemusím kvůli tomu vstávat ve dvě v noci.

Je za námi první týden her a tak shrnu, co mě potěšilo, co méně a na co se těším. Začnu tenisem, zde nám asi všem připravil Tomáš Berdych velké překvapení, když vypadl hned v prvním kole. No co, stane se. Petra Kvitová také mohla dojít dále, Maria Kirilenková určitě nebyla ta z nejsilnějších (nakonec brala jen bramborovou medaili). Kdo mi ale dělá velkou radost jsou naše deblistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Dnes jim budu ve finále držet palce! Nastoupí proti sestrám Williamsovým, kterým letos podlehly ve Wimbledonu. Tak mají šanci jim porážku oplatit 🙂

Velkou radost mám samozřejmě také z českých medailí, které dosud vybojovali Vavřinec Hradílek, Ondřej Synek, Miroslava Knapková a Adéla Sýkorová. Pro mě jsou osobně velkým překvapením medaile slalomáře Hradílka a střelkyně Sýkorové, před Olympiádou jsem o nich vůbec neslyšel. Naopak medailové neděje nenaplnila Kateřina Emmons, které jsme hodně věřili.

Hodně sleduji také české basketbalistky, jejichž výkony zatím nejsou zcela přesvědčivé. Výkon v úvodním zápase proti Číňankám byl tragický – ohromné množství ztracených míčů (tuším, že 18) i mizerná úspěšnost střelby z pole. Dnes naše reprezentantky nastoupí k poslednímu zápasu ve skupině proti slabé Angole, výhra je tedy povinnost! Neměl by nám tedy uniknout postup do úterního čtvrtfinále, postupovat ale budeme pravděpodobně z posledního místa.

Nadcházející druhý týden Olympiády je ve znamení zejména atletiky, první medaile jsou sice již rozdány, ale ty hlavní teprve na řadu přijdou. Jedna z nich právě dnes. Velmi očekávané finále na 100m mužů! Moc se těším co předvede Usain Bolt, Tyson Gay nebo třeba Yohan Blake. Myslím, že to bude velká podívaná. Doporučuji si udělat čas kolem 23 hodiny.

Z našich medailových nadějí jsem zvědav především na překážkářky Denisu Rosolovou a Zuzanu Hejnovou, čtvrtkaře Pavla Masláka, překvapit může také výškař Jaroslav Bába, tyčkařka Jiřina Ptáčníková nebo oštěpař Vítězslav Veselý. Medaili čekám od Báry Špotákové, naopak Roman Šebrle může už jen mile překvapit.


Napsat komentář

(*) = povinné pole

(číslicí) (*)