Volejte sláva a tři dny se radujte!

Martina Sáblíková to dokázala! Jako jediný český sportovec v historii přiveze ze zimní olympiády dvě zlaté medaile. Po triumfu na trati 3000 metrů a bronzu na patnáctistovce vyhrála i svou královskou pěti kilometrovou trať. Gratuluji!

Pokud si uvědomíme, že Martina oproti svým konkurentkám nemá prakticky kde trénovat a musí se spokojit s bruslením na rybníku, je její úspěch o to sensačnější. Nyní už můžeme jen spekulovat o tom, zda tento úspěch podpoří výstavbu první rychlobruslařské dráhy u nás. Martina si ji moc přeje, což se nedivím. Přál bych jí, aby se jí její přání splnilo a halu si ještě dlouhá léta užívala. Ale popravdě – je to hodně drahá sranda…

Naopak radost nám neudělala naše hokejová reprezentace, po nepřesvědčivém výkonu v osmifinále proti Lotyšsku (3:2 v prodloužení) nestačili na Finsko (0:2) a na turnaji končí. Nelze vyhrát, když nedáš gól. To by si kluci měli vrýt do paměti.

Senzační výkon předvedli hokejisté Kanady, když jednoznačně přehráli Rusko (7:3). Čekal jsem mnohem vyrovnanější utkání. Překvapili i Slováci svou výhrou nad Švédy 4:3.

Foto: Jerry Lampen, Reuters


Napsat komentář

(*) = povinné pole

(číslicí) (*)